Skip to content

Tesco – Jewish owner

January 16, 2009

Ni nak bagi info sikit.Sambil2 aku baca blog Dr Mahathir, aku terjumpa info ni.

Anda semua biasa beli belah di Tesco?
Kiranya begitu anda sedang membantu Israel untuk menghancurkan bumi Palestin dan Masjidilaqsa.Kenapa?

Tesco adalah 100% milik Yahudi.Cuba lihat maklumat dibawah.

tesco

O => Jewish Supermarket

Sekitar tahun 2000 akhbar The London Jewish News
(www.ljn.co.uk ) diedarkan secara percuma di kesemua
cawangan Tesco di seluruh England .

Ini ialah akhbar Yahudi yang memberikan sokongan
secara terbuka untuk regim ganas Zionis di Israel.

Pengasasnya ialah Sir Jack Cohen berasal dari keluarga
Yahudi yang kaya raya. Nama pasaraya Tesco
diambli daripada nama isterinya Tessa Cohen.

Sir John ‘Jack’ Edward Cohen (1898 -1979) – founder of Tesco
Disamping mempromosi produk Israel di rangkaian
pasarayanya di seluruh dunia, mereka juga telah
membuat perjanjian perniagaan dengan syarikat perisian
Israel yang berjumlah jutaan dollar.

Jack Cohen lahir pada 6 Oktober 1898 dan meninggal
dunia pada 24 Mac 1979 dan dikebumikan di Tanah
Perkuburan Yahudi Willesden, London , England .

Anda boleh sahkan maklumat ini dengan hanya membuat
“search” di internet dengan menaip “Tesco Jewish” dan
anda akan dapat pelbagai laman web Yahudi
yang dikaitkan dengan Tesco.

Keputusan ditangan anda sekiranya anda mahu menyokong
Yahudi dengan mempertingkatkan ekonomi mereka apabila
anda membeli belah di Tesco.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Cohen_(Tesco)

Advertisements
5 Comments leave one →
  1. hazliena85 permalink*
    January 16, 2009 6:49 am

    Alamak.Sebelum ni aku tak tau plak yang Tesco tu milik bangsa ni.Slalu jugak la beli brg kat situ.Tapi, pas tau hal ni, so, memang akan avoid la utk shopping brg harian kat situ.

  2. xXmystery boyXx permalink
    January 16, 2009 9:00 am

    tau tak pee…. :p

  3. hazliena85 permalink*
    January 16, 2009 9:02 am

    baru tau lor…..

  4. xXmystery boyXx permalink
    January 16, 2009 9:30 am

    kekekeke… ok ok … pergi supermarket lain senang… tak pon pergi mydin kekekeke 🙂

  5. hazliena85 permalink*
    January 16, 2009 11:50 am

    tau ke jalan nak gi mydin tu??hmm…ha ok gak…gi mydin beli brg org tu ehh.haha.ok what..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: